Saturday, August 14, 2010

All download limits exceeded from your IP Scribd

Assalamualaikum wbt...
Scribd.com adalah salah satu resource sharing ebook atau artikel yang popular. Kebanyakan ebook atau artikel boleh didapati daripada laman ini dan antara kelebihannya adalah dapat dibaca secara online. Bagi sesiapa yang mempunyai masa yang terhad semasa menggunakan internet, semestinya akan muat turun ebook atau artikel tersebut supaya boleh dibaca di lain masa. Namun, kadangkala terjadi masalah iaitu “All download limits exceeded from your IP (x.x.x.x).

Berikut antara langkah-langkah untuk mengatasinya:
1) Contohnya apabila kita ingin muat turun ebook@artikel daripada scribd, tetapi keluar error “All download limits exceeded from your IP (x.x.x.x).3) Masukkan tajuk ebook @ artikel yang ingin didownload seterusnya klik butang 'Search' kemudian klik pada 'Download Now'. 4) Buka folder download tersebut dan rename file mengikut tajuk beserta formatnya sekali. (*.pdf untuk format pdf @ *.doc untuk file word). Saya telah mencuba langkah ini dan alhamdulillah ia menjadi. Yang terbaru, untuk download daripada Scribd sekarang ini perlu bayaran. Namun langkah ini masih boleh digunakan.

2 comments:

  1. Abu Uthman, syukran ajar, sangat perlukan tunjuk ajar ini sebab perkara begini selalu terjadi pada saya bila nak download bank soalan. Nak try nanti. Last time saya cuba, perlu bayaran pula=( but I'll try again. Thank you. may Allah bless you.

    ReplyDelete
  2. Semoga berjaya. Jika tak jadi sila bagitau.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...